A kedvezményezett neve: Nagy-Víz Kft.
A projekt címe: Kapacitásbővítő beruházás megvalósítása a Nagy-Víz Kft-nél
A projekt kezdő dátuma: 2017.08.01.
A tervezett befejezés dátuma: 2019.01.31.
Projekt azonosító szám: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00291
A szerződött támogatás összeg: 49.997.846
A támogatás mértéke (%-ban): 28,61A jelen projekt keretében három fő terület fejlesztése tervezett:

 • 4299 Egyéb mns építés,
 • 4120 Lakó- és nem lakó épület építése,
 • valamint 4221 Folyadék szállítására szolgáló közmű építése.


A pályázó cég építési tevékenység tervez: az építési tevékenység nem engedély köteles. A telephelyen egy zúzott kővel megerősített beálló kialakítása tervezett, amely biztosítja a gépek megfelelő tárolását, ki- és beszállítását, a telephelyre történő beállást.

A Kft. már több mint 16 éve foglalkozik főtevékenységi körében víz-, gáz-, szennyvíz és egyéb földben történő különböző típusú vezetékek telepítésével/építésével. Eddigi tevékenysége során ezeknek a vezetékeknek a szükséges földmunkáit mindezidáig elsősorban alvállalkozókkal kellett elvégeztetnie. Ennek a pályázatnak a keretein belül szeretnénk beszerezni olyan gépeket, eszközöket melyek segítségével ezeket a munkálatokat saját magunk is el tudnánk végezni.

A gumikerekes kotró rakodó, a kombinált földmunkagép, a döngölő béka, a lapvibrátor, a két dobos mini úthenger mind azt a célt szolgálná, hogy az eddig is szükséges munkaárok elkészítését ezeknek a gépeknek a segítségével saját magunk tudnánk elvégezni. A hidraulikus törőfej lehetővé tenné, hogy olyan területen is munka árkot tudjunk nyitni ahol jelenleg esetleg szilárd útburkolat található és ennek feltörése szükséges a vezetékek munkaárkainak kiásásához. A nagynyomású folyadéktámogatott vízszintes irányfúró olyan területeken is lehetőséget adna számunkra a munkavégzésre, amely területen eddig nem is tudtunk munkát vállalni, vagy ha tudtunk, akkor a munka több mint 90%-át alvállalkozóval kellett elvégeztetni. Ez a gép lehetővé teszi, hogy olyan területeken, mint pl. utcák, terek, épületek, utak, környezetvédelmi területek alatt is vezetéket (gáz, víz, szennyvíz) tudjunk lefektetni, ahol ez a szokásos munkaárok létrehozásával nem volt lehetséges tiltás vagy fizikai problémák miatt (pl. folyómeder alatt).
A fent említett munkafolyamatok elvégzésénél létfontosságú a munkaárok vagy a lefektetett vezeték cm-re pontos vezetési helyének
meghatározása és később ennek ellenőrzése, ezt célt a nagypontosságú GPS mérőkészülék segítségével tudjuk elérni. Az elektrosztatikus szivárgáskereső műszer a már elkészült folyadék szállítására szolgáló közmű későbbi ellenőrzését, ha úgy tetszik jótállási tevékenységünk hatékonyságát segítené nagyban.
A kézi akkumulátoros fúró-vágó szett a megvásárolt gépeink karbantartását, illetve az ezekkel a gépekkel elvégezhető kisebb munkafolyamatokat biztosítaná számunkra.
A csúszókormányzású mini homlokrakodó- és földmunkagép a kiásott munkaárkok betemetésénél „készre” történő alakításában vehetne részt, ugyanakkor az egyéb tereprendezési földmunka és rakodási tevékenységet is szolgálna, így a 4299 Egyéb mns építés tevékenységünket is fejlesztve.

Jelen projektben tervezett beszerzések célja, hogy a Nagy-Víz Kft. kapacitásbővítése valósuljon meg. A termelési, gyártási folyamatok a technológia korszerűsítésével, a szolgáltatási innovációval, a termékkínálat szélesítésével valósíthatók meg a vállalat kapacitásbővítési törekvései. A kapacitásbővítés hatékonyabb és költségkímélőbb technológiai megoldásokkal érhető el. A tervezett fejlesztés megvalósítását követően a cég képes lesz új szolgáltatás bevezetésére. Emellett meglévő tevékenységét hatékonyabban és gazdaságosabban tudja majd végezni (pl.: nem kell bérlet gépekkel dolgozni, alvállalkozókat bevonni, kész termékeket vásárolni, stb.). Mindezekkel egy időben teljesen új gépparkkal fog rendelkezni, amelyek alkalmassá teszik a legújabb technológiai megoldások alkalmazására. Az építési tevékenységnek köszönhetően a gépek megfelelő tárolása, a gépek ki- és beállása, szállítása megoldottá válik. Összegezve a projektben tervezett fejlesztés a vállalkozás kapacitását halmozottan magas mértékben bővítené a jelen projekt keretében megvalósítani tervezett fejlesztés. A Kft. által végzendő tevékenységek jelentősen hozzájárulnak az elmaradt települések és a térség gazdasági fejlődéséhez, fellendítéséhez emellett kiemelt célja a munkahelyek megtartása és teremtése. Ennek ösztönzése és megvalósítása érdekében olyan tevékenységet kíván folytatni, amely pozitív hatással van a közösség életére, újabb beruházásokat ösztönözhet, támogatja a helyi vállalkozásokat és meglévő beruházásokat. A projekthez kapcsolódó előkészítő tevékenység: A projekt keretében elvégzendő legfontosabb tevékenységek, melyekhez támogatást kíván igénybe a pályázó: eszközbeszerzés. Ehhez kapcsolódóan, kisebb mértékű építési tevékenység is tervezett a projektben.A projekt benyújtását megelőzően piacfelmérés valósult meg, melynek keretében piacon fellelhető, beszerezni tervezett eszközök vonatkozásában tájékozódott. Ennek keretében felmérésre került, hogy milyen gépek, milyen beszerzési áron állnak rendelkezésre. A tájékozódás alapja az interneten fellelhető adatok és a közvetlen kapcsolatfelvétel útján valósultak meg.

A projekt keretében beszerzendő eszközök

 • 1 db Teleszkópos homlokrakodó, tartozékokkal
 • 1 db Mobil motoros anyagemelő daru
 • 2 db 3 fázisú dízel generátor
 • 1 db Midi láncos kotró
 • 1 db Gumikerekes homlokrakodó
 • 1 db Gumikerekes kotró rakodó
 • 1 db Ráülős vibrációs úthenger (padkahenger)
 • 1 db Kombinált földmunkagép
 • 1 db Döngölő béka
 • 1 db Lapvibrátor
 • 1 db Dupla dobos vibrációs kézi padkahenger
 • 1 db Motoros kézi daraboló, vágótárcsával
 • 1 db Professzionális gurulós szerszámkocsi(üres)
 • 2 db Kézi elektromos vésőkalapács
 • 2 db Kézi akkumulátoros fúró-vágó szett (10 darabos)